kátyúkár

A téli fagyok igen súlyosan megrongálják az utakat, így rengeteg kátyú keletkezik ország szerte. A legfontosabb, hogy körültekintően vezessünk, azonban felhívnám a figyelmét mindenkinek, hogy a kátyúk észlelése esetén se rántsunk hirtelen kormányt egyik, vagy másik irányba, hisz ez még komolyabb balesetet eredményezhet!

A kátyúk, úthibák javítása hamarosan elkezdődik, vagy már több helyen el is kezdték. Ennek örüljünk, ne bosszankodjunk, hogy “francba, nem tudok haladni”, és társai.

Fontos tudni, hogy kátyúkárra is be tudjuk biztosítani járművünket, pl a kötelezőbizti.hu segítségével, de az alábbi jó tanácsokat érdemes megfogadnunk.

A kár eseményét nekünk autósoknak kell bebizonyítani, vagyis nagyon fontos, hogy ha kárunk keletkezett, akkor ott helyben készítsünk felvételt a kárról, a kátyúról, jó minőségű fotó, videó formájában! Amennyiben pedig biztosra akarunk menni, akkor hívjunk rendőrt az esethez, hisz a hatósági jegyzőkönyvvel a kezünkben magabiztosabbak lehetünk.

Lényegében ugyanúgy járjunk el, mint ha más gépjárművel történt volna a baleset, nem pedig az “úttal”.

Összegzés..:

  • készítsünk jó minsőégű fotót, videót az esetről
  • hívhatunk rendőrt, aki dokumentál
  • az esetleges tanúk elérhetőségét írjuk fel

Ha pedig meg szeretnénk előzni a legtöbb bajt válasszunk számunkra megfelelő kötelező biztosítást, a kotelezobizti.hu segítségével.

Leave a comment